Skip links

DIGITALNA EVANGELIZACIJA

Crkva nas potiče na korištenje Interneta u evangelizaciji. U dokumentu Papinskog vijeća za društvena obavijesna sredstva piše: “Internet je važan za mnoge aktivnosti i programe Crkve, poput evangelizacije, uključujući reevangelizaciju i novu evangelizaciju te tradicionalno misijsko djelovanje ad gentes, kateheza i ostalih vrsta odgoja, vijesti i informacija, apologetike, vlasti i upravljanja te nekih oblika duhovnog i pastoralnog vodstva.“

Sveti Ivan Pavao II spominje tri načela kojih se potrebno držati u digitalnoj evangelizaciji putem Interneta: formacija, dijalog i sudjelovanje.

Duhovni kutak svojim djelovanjem kreće se prostorima i ulicama cyber mora i baca mreže, kako je Gospodin zapovjedio: „Izvezite na pučinu. Bacite mreže.“ Mreže su nagovori, evangelizacijski filmovi i podcast.  Kroz te alate stvara se, kako je to zahtijevao papa Benedikt XVI, katolički digitalni profil. Katolički digitalni profil ne iscrpljuje se u lijepljenju vjerskih sadržaja na web, nego u autentičnom svjedočenju Evanđelja.

Binarni kod
Pretraži po slikama
Pretraži po riječima
Pretraži povijest
Binarni kod
Search engine optimization
Nađi Isusa
01010
Isus

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag