Skip links

Naši zaštitnici

Nekoć usamljeni danas u društvu svetaca.

KES Duhovni kutak kroz svoje je djelovanje uvijek imao posebnu milost osjetiti živu prisutnost i pomoć svetaca. Kroz molitveno iskustvo primljena je i iscjeljujuća riječ: „Nekoć usamljeni danas u društvu svetaca“  koja je s vremenom postala jednom od specifičnih karizmi Duhovnog kutka. Trajan i živi odnos, bratska prisutnost i svjetlo svetaca rastjerali su mnoge tamne oblake u našim životima i ukazali nam na nepobjedivu silu Križa Kristova.

Znati i iskusiti da nismo usamljeni na putu prema Bogu, u našim kušnjama, duhovnim bojevima, radostima, običnim svakodnevnim poslovima jest posebna milost i utjeha.

Osim zajedništva sa našim svecima zaštitnicima, Duhovni kutak je osjetio specifičnu pomoć i očitovanje brojnih svetaca kroz molitve, klanjanja, devetnice, žive prisutnosti za vrijeme Euharistijskih klanjanja. Sa nama su bili sv. Josip,  sv. Padre Pio, sv. Dominik, sv. Gemma Galgani, sv. Ekspedit, sv. Majka Tereza,  bl. Alojzije Stepinac, bl. Ivan Merz, sv. Šimun Novi Teolog, sl. Božji Takeshi Nagaji…

Katolička Crkva nas uči da smo trajno i neprekidno povezani sa proslavljenom Crkvom, s mnoštvom stanovnika nebeskog Jeruzalema. Ta povezanost nije neka sentimentalna povezanost, nego stvarnost u koju smo neprekidno uronjeni. Sveci su naši prijatelji i naša braća koja neprekidno djeluju u našim životima. Oni nam nisu, ponajprije dani kao primjeri koje treba nasljedovati, nego kao braća koja nas učvršćuju u ljubavi prema Bogu i Crkvi.

Oni su razbijači naše samoće, oni nam donose Božja dobra, pričaju nam o ljepoti Božjoj, uče nas kreposnom životu, pomažu u svim našim slabostima, svojim zagovorom učvršćuju Crkvu i pomažu da se Crkva rađa i obnavlja:

  • sa svecima smo u neprekidnom jedinstvu (KKC 955)
  • neprestano nas zagovaraju i tako nas učvršćuju na putu prema nebeskom Jeruzalemu (KKC 956)
  • pomažu našoj slabosti (KKC 956)
  • druženje sa svecima združuje nas s Kristom ( KKC 957)
ONI SU

razbijači naše samoće, oni nam donose Božja dobra, pričaju nam o ljepoti Božjoj, uče nas kreposnom životu, pomažu u svim našim slabostima, svojim zagovorom učvršćuju Crkvu i pomažu da se Crkva rađa i obnavlja:

sa svecima smo u neprekidnom jedinstvu

neprestano nas zagovaraju i tako nas učvršćuju na putu prema nebeskom Jeruzalemu

pomažu našoj slabosti

druženje sa svecima združuje nas s Kristom

The process
05

Sveti Charlese de Foucauld

Moli za nas

Slugo Božji Marcele Vane

Moli za nas

Blažena Chiaro Luce Badano

Moli za nas

SVETI JOSEMARÍA ESCRIVÁ DE BALAGUER

Moli za nas

NAŠI SVECI ZAŠTITNICI

S nama su bili...

Osim zajedništva sa našim svecima zaštitnicima, Duhovni kutak je osjetio specifičnu pomoć i očitovanje brojnih svetaca kroz molitve, klanjanja, devetnice, žive prisutnosti za vrijeme Euharistijskih klanjanja.

Marija Gemma Umberta Pia Galgani, talijanska mističarka i svetica

sv. Gemma Galgani

tesar iz Galileje, zaručnik Marijin i Isusov poočim i hranitelj, glava Svete obitelji.

sv. Josip

Sveti Pio iz Pietrelcine svećenik, kapucin i katolički svetac. Tijelo mu je ostalo neraspadnuto do danas.

sv. Padre Pio

Sveti Dominik Guzman - katolički svetac, osnivač dominikanskog reda

sv. Dominik

Sveti Ekspedit je kršćanski mučenik koji je pogubljen za vrijeme Dioklecijanovih progona.

sv. Ekspedit

Sveta Majka Terezija, katolička svetica i redovnica albanskoga podrijetla te indijskog državljanstva. Osnovala je katoličku redovničku zajednicu Misionarke ljubavi u indijskoj Kalkuti 1950. godine. Preko 45 godina služila je siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima

sv. Majka Tereza

Alojzije Stepinac bio je zagrebački nadbiskup i kardinal. Papa Ivan Pavao II. ga je proglasio blaženim 3. listopada 1998. u Mariji Bistrici. Katolička Crkva u Hrvatskoj smatra ga jednim od svojih velikana. Djetinjstvo je proveo u rodnom mjestu.

bl. Alojzije Stepinac

Blaženi Ivan Merz, istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja. Tijekom života Ivan Merz se služio s deset jezika i osposobio za četiri zvanja: profesor, književnik, časnik, a posjedovao je znanje i vrline koje se traže za svećenika.

bl. Ivan Merz

bio je vizantijski monah i mistički pisac, nazvan Novim Teologom kako bi ga se razlikovalo od druga dva važna svetitelja u istočnom hrišćanstvu koja su takođe dobila epitet "Teolog", apostola Jovana i Grigorija Nazijanskog

sv. Šimun Novi Teolog

japanski liječnik radiolog, pisac. Preživio je pad atomske bombe na Nagasaki. Obratio se na katoličku vjeru, proglašen je slugom Božjim te ga nazivaju "svetac Urakamija".

sl. Božji Takeshi Nagaji

FOR DEVELOPERS AND STARTUPS

SVETAC

FOR DEVELOPERS AND STARTUPS

SVETAC

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag