Skip links

NJEGOVE NAS RANE ISCIJELIŠE

Razmatranje i molitva krunice: Njegove nas rane iscijeliše 

Sveti Ivan Pavao II, u svom pismu Krunica Djevice Marije napisao je: „“Moliti krunicu nije ništa drugo doli razmatrati s Marijom Kristovo lice” (br. 3). A lice nije glava, lice je osoba. Lice je slika srca. Sve što Krist nosi u srcu vidi se na licu. Sve što čovjek osjeća u tijelu, bilo bol, bilo patnju ocrtava se na licu. Kristovo lice nam govori što on osjeća i nosi u srcu, što osjeća i nosi u svojim udovima. I Marija nam želi pomoći da se na tome zadržimo i uberemo koji plod.

Promatrajući s Marijom Isusa, otkriva nam se onaj kojeg je prorok Izaija navijestio i nazvao Čovjekom boli, čovjekom koji je vičan patnjama.

I kako sv. Ivan Pavao II još govori u gore spomenutom apostolskom pismu Krunica Djevice Marije, da nas Krunica uvodi u sveobuhvatnu spoznaju Krista Marijinim putem! Ovdje želimo zamoliti Mariju da nas uvede u sveobuhvatnu spoznaju što će reći u ljubavni odnos prema Kristu koji je za naše grijehe bio proboden, radi naših opačina satrt…

„Prije nego što započneš deseticu, zaustavi se na trenutak, duže ili kraće, ovisno o vremenu kojim raspolažeš, kako bi sagledao otajstvo koje slaviš, te po tom otajstvu i po zagovoru Presvete Djevice uvijek traži jednu od kreposti koja je na poseban način sadržana u tom otajstvu i koja ti je najpotrebnija. Najviše pazi na dvije pogreške koje čine gotovo svi koji mole krunicu.

Prva, da ne formuliraju nikakvu nakanu prije nego počnu moliti; ako ih pitaš zašto mole ne znaju ti odgovoriti. Zbog toga uvijek imaj na pameti da moliš za neku milost, da nasljeduješ neku krepost ili da se oslobodiš od nekoga grijeha.

Druga greška u koju se redovito pada moleći krunicu je ta da već od početka molitve mislimo samo na to da je čim prije završimo”. (sv. Ljudevit Montfortski, Čudesna tajna svete Krunice za obratiti se i spasiti se br. 126).

Pred vama je poticaj kako možemo biblijske stihove Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. (Iz 53, 5) pretvoriti u otajstva krunice i razmatrati ih s Marijom.

Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe.
Na njega pade kazna radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.
Iz 53, 5

Molitva krunice – razmatranje otajstva

  1. Vjerovanje
  2. Oče naš
  3. Zdravo Marijo – koji neka nam umnoži vjeru
  4. Zdravo Marijo – koji neka na učvrsti ufanje
  5. Zdravo Marijo – koji neka nam usavrši ljubav
  6. Slava Ocu

 

Za naše grijehe probodoše njega

U ovoj desetici razmišljamo o tome kako Isusa probodoše radi naših grijeha. Zatvorite oči i gledajte kako mu probijaju desnu ruku i recite: :“Isuse ljubim ranu tvoje desne ruke i oprosti mi sve grijehe koje sam učinio ja i moji preci protiv prve, druge i treće Božje zapovijedi.“ Zatim gledajte lijevu ruku kako je probodena čavlom i recite: „Isuse ljubim ranu tvoju na lijevome dlanu i kajem se za sve grijehe protiv četvrte Božje zapovijedi koju sam učinio ja i moji preci. Oprosti nam Isuse.“ Isuse ljubim ranu na tvojoj desnoj nozi i kajem se za sve grijehe koje sam učinio ja i moji preci protiv šeste i devete božje zapovijedi. Oprosti Isuse. Isuse dragi ljubim tvoju ranu na tvojoj lijevoj nozi i kajem se za sve grijehe učinjene protiv osme i desete Božje zapovijedi koje sam počinio ja i moji preci. Oprosti Isuse. Isuse ljubim ranu na tvome boku. Kajem se i molim za oproštenje svih grijeha koje sam učinio ja i moji preci protiv pete Božje zapovijedi. Smiluj se Isuse. Blagoslivljam rane tvoje. Isuse gledam tvoje čelo trnovom krunom probodeno i molim te za dar istinskog kajanja. Prikazujem rane na tvome čelu i tvojoj glavi kao zadovoljštinu za sve grijehe proklinjanja, bogohuljenja, duhovnog preljuba, za grijeh slušanja glazbe i stihova koji su magijski nadahnuti, koji potiču na blud, tugu, preljub, samoću, razvrat,  za grijehe magije, idolopoklonstva, lažne pobožnosti, abortusa, bluda, ogovaranja, laganja, mlakosti, duhovnog mrtvila…
Prikazujem ovu deseticu kao zadovoljštinu za sve grijehe koje sam počinio osobno i koje čine članovi moje obitelji. Smiluj nam se Isuse. Kriste otkupi nas.
Za naše grijehe tvoje je tijelo probodeno. Isuse ljubimo te. Gledaj njegovo tijelo i utisni poljubac na noge, ruke, bok i čelo. Osjeti toplinu krvi i Ljubav Isusovu.

Izmoliti deseticu

Za opačine naše njega satriješe

Zatvorite oči i u duhu gledajte i razmatrajte o Isusovom tijelu koje je prolazilo patnju od Getsemanija do razapinjanja na križu. Satrveno, iznakaženo. Kao grozd pod prešom stisnuto. Tijelo kao smrvljena zdrobljena boba iz koje je iscurio sok – zadnja kaplja Krvi. Hvala ti Isuse za muku koju si podnio za mene/nas. Hvala ti što si dao da se satre tvoje tijelo; da se satre poput grozda pod prešom. Hvala za tvoju presvetu krv koja curi iz tvojeg tijela i uništava moje/naše opačine. Hvala ti što mi/nam opraštaš naše opačine. Hvala ti što mi/nam opraštaš opačine idolopoklonstva – odlaske vidovnjacima, bioenergetičarima, nošenje raznih amajlija, opačine psovke i bogopsovke, opačine praznovjerja, opačine bludnosti i samozadovoljavanja, opačine kontracepcije nas i i svih članova našeg roda. Neka ova desetica bude zadovoljština za sve te grijehe. Oprosti mi/nam opačine naše i opačine mojih/naših pokojnih. Opačine i bezakonja koja smo činili. Neka nas krv tvoja otkupi i raskine sve veza sa zlodusima koji su me/nas zarobili i svezali preko naših grijeha i neokajanih grijeha naših predaka. Otkupi me/nas od opačina roda našega: od svih abortusa i idolopoklonstva, obreda i magije… nasilja, silovanja, seksualnih nastranosti, opsesija, pornografije, predbračnih odnosa, zavisti, ljubomore, neumjerenosti u jelu i piću, neumjerenosti u radu, odbacivanja Boga i prihvaćanja suradnje sa zlodusima. Gospodine prikazujemo ti ovu deseticu kao zadovoljštinu za sve te grijehe.

Isuse ljubim tvoje satrveno tijelo
Isuse ljubim tvoje rane
Isuse ljubim tvoja leđa razderana udarcima bičeva
Isuse ljubim tvoje uši napunjene krvlju i koje zuje od šamara i udaraca
Isuse ljubim tvoju golotinju na križu jer po njoj mene oblačiš u haljine spasenja i čistoće…
Isuse grozde zdrobljeni iz kojeg je poteklo vino života, ljubim Te
Krvi Kristova rumena rijeko zadovoljštine, otkupi nas od svih grijeha
Gospo Karmelska, moli s nama i za nas

Izmoliti deseticu

Na njega padne kazna radi našeg mira

Zatvori oči i prođi u duhu u kratkim crtama, slikama Isusovu muku: kako je Isus uhvaćen u Getsemaniju, pa odveden na suđenje, osuđen, predan Ponciju Pilatu, izbičevan, trnovom krunom okrunjen, kako mu je na ramena stavljen križ kako ga je nosio do Golgote, kako je pribijen na križ, kako mu se rugaju te kako umire na križu.

Zatim molite:  Hvala ti Isuse što sve ovo podnio da me/nas otkupiš od svih vremenitih i vječnih kazni. Hvala ti za mir. Dođi Duše Sveti ispuni me/nas mirom. Neka dođe tvoj mir u moju/našu kuću, u moje/naše dvorište, u moje/naše radno mjesto. Spusti svoj mir u moje/naše misli, u moje/naša tijelo/a, u sve dijelove mojega/naših tijela koji su pod napadom đavla ili su bolesni. Spusti svoj mir Duše Sveti na mene/nas, Spusti Duše Sveti svoj mir, svoje zdravlje, svoju slobodu… Duše Sveti tvoj mir me/nas ispunja. (Uskrsli) Kriste uđi u moj/naš dom i reci nam: Mir vam svoj dajem mir vam svoj ostavljam.

Hvala ti, Marijo, kraljice mira, moli za nas.
Gospo Karmelska, moli s nama i za nas.

Izmoliti deseticu

Njegove nas rane iscijeliše

Gospodine zahvaljujemo ti što si me/nas po ranama svojim iscijelio. Prikazujem ti ovu deseticu kao zahvalu za iscjeljenje od svih rana odbačenosti, nesigurnosti, strahova, kompleksa manje vrijednosti. Hvala što su me/nas tvoje rane iscijelile od bludnosti, mržnje, izrugivanja, ispraznog načina života. Hvala ti što rane tvoje ozdravljaju moje/naše oči, uši, sve govorne poteškoće i poteškoće kod izražavanja misli, tjeskobe, sve prisilne misli i radnje, svaku ranu od izrugivanja… (nabroji sve svoje rane kad su ti se rugali, govorili ružne riječi – roditelji, rodbina, znanci, djeca, suprug/supruga). Hvala ti što me/nas rane tvoje iscjeljuju od svake posljedice magije, uroka, bioenergije, horoskopa, zazivanja duhova, vidovnjaštva, trauma iz djetinjstva… Hvala za ozdravljenje od svake tjelesne bolesti (nabroji svoje bolesti)
Gospodine zahvaljujem ti što me/nas rane tvoje iscijeliše od svih trauma, šokova, straha od gubitka voljenih osoba…

Hvala ti Kriste što su me/nas rane tvoje iscijelile i osposobile za život u svetosti.
Krvi Kristova koja rađaš kreposti okupaj me/nas.
Krvi Kristova posveti me/nas.
Gospo Karmelska, moli s nama i za nas.

Izmoliti deseticu

Otajstvo – Posveta

Ovu deseticu prikazujemo ti Gospodine kao posvetu naše obitelji, naših života, naših misli, naše imovine, naše spolnosti, našeg zdravlja Bezgrešnom srcu Marijinu. Tvom Bezgrešnom Srcu Marijo predajemo sve naše neprijatelje. Neka dođe pobjeda po trijumfu tvog Bezgrešnog srca. Djevice Marijo natjeraj sve zloduhe u bijeg i oslobodi nas svojim moćnim zagovorom. Marijo uroni nas u presvetu Krv Kristovu i neka Krv slomi svaku đavolsku vlast nad nama, našim dušama, našim zdravljem, našim mislima, našom spolnosti, našim unutarnjim organima, nad reproduktivnim sustavom, probavnim sustavom, dišnim organima, imunitetom, hormonima, žlijezdama, krvožilnim sustavom, kostima, tetivama, mišićima, neurološkim sustavom, nad očima i vidom, nad ušima i sluhom, nad opipom, okusom, njuhom, živcima, kralježnicom, zglobovima, kožom, stanicama, genima, mozgom i psihom. Neka krv Kristova slomi sve lance i okove kojima nas je đavao vezao. Marijo uroni u Krv Kristovu našu djecu neka ih Krv Kristova posveti. Kriste dođi i krvlju svojom me/nas oslobodi. Krvlju svojom me/nas posveti. Krvlju svojom me/nas očisti.

Gospo Karmelska, moli s nama i za nas.

Izmoliti deseticu

Zdravo Kraljice

Zdravo, Kraljice, majko milosrđa,
živote, slasti i ufanje naše zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdišemo tugujući i plačući
u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, zagovornice naša,
one svoje milostive oči na nas
te nam poslije ovoga progona  pokaži Isusa,
blagoslovljeni plod utrobe svoje.

O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag