Skip links

Drugi dan – srijeda – 16. 12.

Lagano sam ušao u meditaciju. Nisam došao do kraja, jer sam razmišljao i prepustio se onome što me nadahnjivalo. Kad sam pročitao riječ „svemoćan“ zastao sam. Svemoćan – iznenađenje, zastajem. To što imam ne bih mogao bez Duha Svetoga. Nisam svemoćan samo tako, slučajno. Bez Duha Svetoga ne bih bio ništa. Odvojen od Duha Svetoga znači ne biti u tijelu. Duša ide u nebo. Ali, ide sa Duhom Svetim! Kako mi je to teško povjerovati da mogu bilo što, jer sam svemoćan zbog Duha Svetoga. I zaštićen! Vidio sam da se nešto pokreće, ali bilo je usporeno, kao slowmotion.

Onda sam vidio obrambeni, utvrđeni grad nad kojima se postavila zaštita kao štit iz SF filmova. Neprobojna, prozirna. A napadači i razoritelji su ljuti od nemoći. To promatram iz zraka, s visine, iz ptičje perspektive, s visoka. Ne razaznajem ljude, niti što rade, bave se svojim poslovima, ali jedino vidim da je sve zaštićeno.

Duše Sveti, Ti koji čuvaš i braniš moj život i sve što je moje, dođi da Te uzmem za ruku i da svugdje ideš sa mnom. U najmanjoj stvari u danu. I u svemu drugom. Hvala Ti što me moja obitelj voli. Moja žena i djeca, što me vole. To je dar. Najveći koji sam mogao ikad dobiti na ovom svijetu. Veći od bilo koje druge stvari na ovom svijetu. To je Tvoje djelo. Hvala Ti na tome. Duše Sveti, želim prijateljevati s Tobom u danu, u sitnicama, u druženju, u humoru, u običnim stvarima, u poslu, u svemu. Je li takva želja moja slabost ili ljubav, izvlačenje i iskorištavanje ili otvorenost i suradljivost?, pitao sam se i odmah čuo: Ja sam sve vodio u tvome životu. Ništa nisi mogao bez mene. I ja želim i dalje biti u svemu s tobom. Prepusti sve meni. Pogledaj svece. Što su oni tražili, što su radili? Tražili su jedino mene. Ništa im drugo nije bilo važno. Oni su se dali voditi od mene. I ja sam ih vodio. Znao sam kud idu, gdje su, gdje ne trebaju ići i što ne trebaju raditi. Vodio sam ih cijelo vrijeme. Vraćao ako bi skrenuli s puta. Život svetaca je odgovor na tvoja pitanja. I ti to možeš. Maknut ću sve obzire, koje vidiš i ne vidiš. Ne smije biti ništa što će te voditi, ništa osim mene. Budi nesebičan u svemu što ostavljaš da bi dao prostor meni. Tvoj Duh Sveti u tebi.

Kad je sve završilo osjećao sam neki poticaj u sebi, osvježenje, lakoću. Primijetio sam da Duh Sveti odgovara jako i brzo, brže nego što sam to doživio u duhovnim vježbama.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag